Winterswijk

Winterswijk wordt ook wel de Parel van de Achterhoek genoemd.

Rondom Winterswijk lijkt de tijd soms te hebben stilgestaan. Hier slingeren idyllische beekjes zich nog een weg door het kleinschalige hoevenlandschap met zijn bosjes, akkers, lanen en houtwallen. Kom genieten van dit bijzondere deel van Nederland.

De Achterhoek. Karakteristiek voor de streek zijn de uitgestrekte weilanden met houtwallen – het zogenaamde coulisselandschap.

Natuurliefhebbers zijn het er unaniem over eens: de Achterhoek is een van de mooiste regio’s van Nederland! Stap op de fiets en neem al het moois in je op, verken de pittoreske dorpen per voet of ga heerlijk onthaasten op het water. Zoveel variatie, dát is nou de Achterhoek!

Gezellige middeleeuwse stadjes waar je, al dwalend door de smalle straatjes, de historie nog voelt. Eindeloze boswandelingen door een prachtig heuvelachtig landschap. Heerlijke fietsroutes van de ene wijngaard naar de andere. Gezellige restaurants waar de lekkerste streekproducten op het menu staan.

Dit klinkt toch als het ultieme geluk? En het mooie is: je hoeft er niet helemaal voor naar Zuid-Europa af te reizen. Want hoe verrassend misschien ook, je vindt het allemaal in de Achterhoek! Van leuke attracties en evenementen tot stoere activiteiten in de buitenlucht en interessante musea. Zelf een beetje van dat geluk ervaren? Kom dan voor een weekend of langere vakantie naar Winterswijk. Er zijn genoeg campings, Bed & Breakfasts en hotels waar je met volle teugen van de Achterhoekse gastvrijheid kunt genieten. Kijk voor meer informatie op de site van 100%Winterswijk