Winterswijk

Winterswijk ligt op drie kilometer van het recreatiepark De Voortwisch.

Centrum WinterswijkWinterswijk,   ligt in de Gelderse Achterhoek, het heeft vanwege de centrale ligging als grensgemeente  een (eu-)regionale functie met stedelijk karakter en ruime voorzieningen. Het typische  coulisselandschap met omzoomde akkers, slingerende beken, vennetjes en oude boerderijen zorgen voor mooie doorkijkjes.

Voor ieder die wil genieten van rust, ruimte en natuur! In de omgeving is een uitgebreid wandel- en fietsroutenet In de buurt zijn maneges en ruiterpaden (evt. voor uw eigen paard) en een golfbaan. Voor de waterliefhebber is er recreatiemeer ’t Hilgelo en overdekt zwembad Jaspers, dit jaar is het Strandbad na een uitgebreide renovatie opnieuw geopend. Museum Freriks met kinderboerderij en heemtuin, de bijzondere steengroeven en o.a. Bredevoort boekenstad zijn een bezoekje waard. Winterswijk heeft een groot winkelaanbod, de vele horeca-gelegenheden met diverse terrasjes. Woensdagmorgen en zaterdag is er de weekmarkt. De Jacobskerk is te bezichtigen en de toren te beklimmen. Deze grensstreek heeft veel te bieden.

 

Geschiedenis Winterswijk

Winterswijker Hans Tenbergen heeft een prachtige site gemaakt over de geschiedenis van Winterswijk. Hoe leefden de Winterswijkers vroeger, hoe zagen de gebouwen en straten er uit en hoe is Winterswijk gevormd tot wat het nu is… Voor alle informatie over de geschiedenis van Winterswijk verwijzen wij je graag door naar de website www.oudwinterswijk.nl

Winterswijk is in de loop der jaren tot een belangrijk toeristische trekpleister geworden. De mogelijkheden voor overnachtingen zijn zeer divers. Zo zijn er een groot aantal prachtige bungalowparken waar de Voortwisch er één van is.

Voor de liefhebbers van fietsen en wandelen ligt in het buitengebied een netwerk van rustieke weggetjes en paadjes, die voeren door één van de mooiste gebieden van Nederland.
Bijzonder voor bungalowpark de Voortwisch is, dat het een rustig park is gelegen rondom de Golf en Countryclub de Voortwisch. De golfsport kan hier dus beoefend worden. Het park heeft 37 bungalows die fraai in het coulisselandschap gesitueerd liggen. De vereniging van eigenaren spant zich in om de rust en ruimte in stand te houden. Zij draagt bij met plannen en door overleg met de eigenaren een goed onderhouden en vriendelijk park in stand te houden waar het goed toeven is.

De gemeente Winterswijk ligt in het oosten van de Gelderse Achterhoek en grenst aan drie kanten aan Duitsland. De gemeente heeft een groot aantal buitengebieden. Daarin liggen negen buurtschappen die allemaal tot de gemeente Winterswijk behoren.