De streek ten oosten van de rivier de IJssel is algemeen bekend als de Achterhoek:

een streek met bossen, landgoederen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes. Kleinschaligheid is troef. De bevolking woont in lieflijke dorpen of in fraaie historische stadjes. De grootste steden Zutphen en Doetinchem zijn naar nationale maatstaven van bescheiden formaat: elk hebben zij nog geen zestigduizend inwoners. Ook het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst, en Neerlands enige Boekenstad, Bredevoort, liggen in het gebied. Het omliggende landschap is rijk aan prachtig natuurschoon. De Achterhoek is bovendien aantrekkelijk door de vele kastelen. Er zijn er wel zeventig! De meeste zijn (nog steeds) in particulier bezit, enkele kunnen worden bezichtigd.

De Achterhoeker is gastvrij,

maakt graag een praatje en heet bezoekers van harte welkom. De overal gebruikte slogan ‘Je komt op verhaal in de Achterhoek’ komt in de streek zowel letterlijk als figuurlijk tot leven. Je komt in de Achterhoek niet alleen tot rust; de oude verhalen van de streek worden bovendien levendig gehouden. Maar dan wel in een modern jasje. Er zijn uitstekende hotels en vakantiewoningen zoals op De Voortwisch. En ook de restaurants zijn van uitstekende kwaliteit.

De prachtige natuur

leent zich perfect voor tochten op de fiets, maar ook de vele wandelroutes zijn de moeite waard. Lekker dwalen door bossen en je onderweg laten verrassen door mooie uitzichten of een gezellig terras. De Achterhoek wordt geroemd om zijn afwisselende en rustgevende coulisselandschap. Wat is er mooier dan dit te verkennen? Rustige wegen leiden je van dorp tot dorp. Door de bossen beweeg je je voort over goed berijdbare zandwegen. Iedere honderd meter verandert de streek van gezicht. Prachtige boerderijen, bossen, weiden en de gastvrijheid van de mensen uit de streek vormen een ideale combinatie voor een geslaagd verblijf.